Bij Glas van Cramer kan je doorlopend een basiscursus Glas in lood & Tiffany van een dag volgen; aan het einde heb je een project volledig zelfstandig gemaakt, en genoeg vaardigheden om zelf een groter project – eventueel met begeleiding- aan te gaan. Je kan voor Tiffany/ glas in koperfolie aansluitend een cursus volgen voor het leren werken in 3D.

Een dagcursus kost € 99, – en alles is inbegrepen; er zijn geen verborgen “atelierkosten” of andere bijdrages, onder voorwaarde dat je gebruik maakt van de (ruime) selectie aan glassoorten om het cursusproject te vervaardigen. Uitzondering hierop is de cursus “glas in beton”, deze kost € 129,- .

Voor cursussen geld geen minimum aantal deelnemers; omdat ik iedere deelnemer voldoende werkruimte en aandacht gun, neem ik maximaal 4 deelnemers per cursusdag aan.
Je ontvangt bij aanvang een uitleg over het atelier, de materialen waar mee wordt gewerkt, en een veiligheidsinstructie. Indien nodig ontvangt iedereen een persoonlijk mondkapje en oordopjes; handschoenen en veiligheidsbrillen zijn voldoende aanwezig en voor algemeen gebruik. Je bent verplicht in de atelierruimte dichte schoenen van een sterker materiaal dan textiel te dragen, met een geprofileerde zool. Bungelende sieraden zijn uit veiligheidsoverwegingen verboden; het dragen van armbanden, ruime of grote ringen en blote armen raad ik absoluut af en gebeurt op eigen risico.

Deelnemen aan een van de workshops betekend dat je verklaart fysiek in staat te zijn deel te nemen. * Je staat de hele middag aan een werktafel, in een omgeving waar veel scherpe materialen en gereedschappen aanwezig zijn, en dient te beschikken over een goed gezichtsvermogen en gehoor en genoeg controle over je ledematen. Wanneer je twijfelt aan de geschiktheid van jezelf of een van de deelnemers van de groep geef dit dan aan, dan kunnen we samen beoordelen of het mogelijk is de workshop te volgen. Het komt zelden voor, maar het is beter om de teleurstelling te voorkomen.

Om het voor iedereen aangenaam te houden verzoek ik je een mobiel of tablet in de zithoek te leggen tijdens de lessen, en geen telefoongesprekken of dergelijke aan te gaan tijdens de workshop of cursus, tenzij noodzakelijk.

Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen aan een cursus waarbij gewerkt wordt met lood!

*wanneer je aan een rolstoel gebonden bent zijn er in overleg gewoon mogelijkheden deel te nemen!