Glas van Cramer is opgezet door Kirsten, geboren als meisje Cramer maar tegenwoordig ook mevrouw Alferink. In een prachtige monumentale boerderij, die lange tijd dienst heeft gedaan als Openbare Bibliotheek, zijn aan de achterzijde nu een glasatelier & werkplaats gevestigd.

” Het creëren met glas is voor mij een pure uiting van wie ik ben en hoe ik de wereld ervaar; eigenzinnig, kleurrijk, soms verstild.

Vanuit een fascinatie voor de prachtige ramen in oude gebouwen ben ik begonnen met een cursus
Glas-in-lood bij Robert-Paul Sprenkeling van Glas in Lood Groningen, en heb vervolgens Tiffany en Fusen met een HotPot geleerd van Jacob Bonder bij Glasatelier Bonder.

In de jaren hierna heb ik mij in het buitenland verder ontwikkeld in de kennis en praktijk het werken met glas, onder begeleiding van Mark Stine (USA), en mij verdiept in de technieken van Vicky Payne (USA). Na twee jaar Glaskunst te hebben gevolgd aan de Academie van Antwerpen-Merksem, gegeven door Marleen Lippenveld, besloten wij terug te keren naar onze geboortestreek. In 2017 ben ik begonnen mijn kennis te verbreedden onder begeleiding van Tini Muller met nog een oude techniek, emailleren.

Mijn atelier is een een plek waar gecreeërd, ontdekt en geleerd kan worden, door zowel mijzelf als iedereen die een interesse heeft voor dit fascinerende materiaal”.